Scurt istoric

Istorie Noiembrie 18, 2014

Biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril a fost construită în anul 1857 având ca ctitor pe marele vornic Neculai Roseti Rosnovanu și soția sa Maria (Smaranda).

În decursul vremii biserica s-a bucurat în repetate rânduri de grija celor care au stăpânit vremelnic moșia Cristinești; astfel în 1892 când a fost tencuită și văruită și i s-a schimbat acoperișul punându-se tablă. Tot atunci a fost făcut un pridvor din lemn. Lucrările au fost susținute de familia Miclescu și enoriașii parohiei.

În decursul vremii s-au făcut intervenții repetate, ultima lucrare fiind în 1993 – 1994 când biserica a trecut printr-un proces de restaurare complet, atât în interior cât și în exterior.

Actualmente în parohia Cristinești slujește preotul Iftimescu Dragoș, începând cu 01.11.1991, încercând prin bunăvoința enoriașilor să înfrumusețeze atât interiorul cât și exteriorul cumpărând mobilier nou, restaurând pictura, cumpărând cărți de cult, veșminte, obiecte liturgice și înfrumusețând curtea exterioară cu flori și arbuști ornamentali.